Četrtek, 13. Junij 2024, 13:39

V prostore nasproti Zdravstvenega doma Črnomelj se bo preselila Lekarna Črnomelj

Četrtek, 27. Januar 2011, 21:43

Občinski svet

Največ časa so na današnji seji Občinskega sveta Občine Črnomelj posvetili problematiki prostorov za lekarniško dejavnost v novem stanovanjsko-poslovnem objektu nasproti zdravstvenega doma. S tem, ali v teh prostorih dovolijo lekarniško dejavnost, so hitro opravili, saj so se vsi strinjali, da je v splošno korist, da je lekarna tako blizu zdravstvenemu domu.  

 

Težja je bila odločitev, komu dovoliti selitev: Dolenjskim lekarnam in njihovi Lekarni Črnomelj  ali Lekarni Vrščaj. Po dolgi razpravi so s tajnim glasovanjem odločili, da se bodo s sedanje utesnjene  lokacije ob Kolodvorski v nove prostore preselile Dolenjske lekarne oziroma njihova Lekarna Črnomelj. Za tak sklep je glasovalo 17 od 23 svetnikov. Pri tem jih je vodilo zlasti, da je Občina Črnomelj soustanoviteljica tega javnega zavoda in ima v njem 14-odstotni delež, pa tudi to, da se na tak način v kraju ohranja konkurenčnost, saj bi bil sicer obstoj te lekarne zaradi izgube vprašljiv. Kot je dejala direktorica Dolenjskih lekarn Zofija Vitkovič bodo takoj začeli urejati vse potrebno za čim prejšnjo selitev.

 

Včeraj so županji Mojci Čemas Stjepanovič predstavniki civilne iniciative v podporo selitvi Dolenjskih lekarn predali seznam s podpisi 626 občanov, danes pa še seznam 753 podpisov.

Andreja Milavec

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.