Torek, 30. November 2021, 15:50

Srebrna plaketa Ivanu Šuštaršiču

Četrtek, 28. April 2011, 11:15

of

26. aprila je bila v Kulturnem domu Metlika osrednja slovesnost ob 70-letnici Osvobodilne fronte in dnevu upora proti okupatorju, ki sta jo pod naslovom Večer partizanskih in domoljubnih pesmi organizirala Občina Metlika in Odbor za proslave pri Občinskem odboru Zveze borcev za vrednote NOB Metlika. Slavnostna govornica na prireditvi je bila Renata Brunskole, županja Občine Metlika in poslanka Državnega zbora Republike Slovenije.

 

Na slovesnosti sta županja in Boris Gabrič, predsednik Nadzornega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije in član Odbora za podelitev priznanj, podelila srebrno plaketo Glavnega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije Ivanu Šuštaršiču iz Gradca. Zveza borcev za vrednote NOB Metlika je za dobro sodelovanje in ohranjanje pridobitev NOB podelila priznanja Osnovni šoli Metlika, Osnovni šoli Podzemelj in Osnovni šoli Metlika - Podružnični šoli Suhor. Priznanja je podelila Albina Tošeska, predsednica Občinskega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Metlika. Jože Mozetič, ravnatelj Osnovne šole Metlika je Občini Metlika, Občinskemu odboru Zveze borcev za vrednote NOB Metlika in Belokranjskemu muzeju Metlika podelil e-knjigo Stisni roko v pest.

 

V kulturnem programu so prepevali pevski zbori Društva upokojencev Metlika, Društva invalidov Metlika, Vocalis, Breze, Janževo, Lan z orgličarjem Otom Nemaničem, na harmoniko pa je zaigrala harmonikarka Katja Jakljevič.

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.