Sobota, 18. Maj 2024, 03:04

Pritožba na odločitev o (ne)izbiri na razpisu za gradnjo širokopasovnih omrežij

Sreda, 9. Marec 2011, 11:53

Širokopasovno

Na lanski razpis ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo za gradnjo širokopasovnih obrežij se je z vlogo za 14 milijonov evrov prijavil tudi konzorcij občin iz Pokolpja, ki je združil občine Črnomelj, Metliko, Dobrepolje, Kočevje, Kostel, Osilnico, Ribnico in Sodražico (Semič se je prijavil že na prvi razpis leta 2007). Poudarek razpisa je bil na pospešeni gradnji širokopasovnih omrežij v manj razvitih regijah, še posebej pa na ruralnih področjih.

 

Rezultate razpisa je ministrstvo predstavilo sredi februarja. Razdelili so 27 milijonov evrov 23 občinam, ki so bile povezane v pet konzorcijev z občinami Mokronog-Trebelno, Sežana, Pivka, Mozirje in Slovenske Konjice na čelu. Med njimi žal ni Pokolpja. Minister Gregor Golobič je napovedal, da si bodo prizadevali za pridobitev dodatnih evropskih sredstev ter za nova nacionalna sredstva, s katerimi bi lahko izpeljali še en razpis.

V pritožbenih rokih je ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je v pritožbenih rokih prejelo sedem pritožb. Pritožile so se tudi belokranjske in občine s področja ribniško-kočevskega območja. Pritožbe so še v obravnavi.

Andreja Milavec

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.