Četrtek, 2. December 2021, 08:24

Praznik Krajevne skupnosti Suhor

Ponedeljek, 6. December 2010, 19:40

Praznik KS Suhor

Suhor pri Metliki, 27. 11. 2010 - Včerajšnja sobota je bila za krajane Krajevne skupnosti Suhor praznična, saj so pripravili slavnostno prireditev ob prazniku krajevne skupnosti. Praznik sovpada s praznikom Občine Metlika, kjer so pripravili občinsko prireditev že dan prej. Na prireditvi v Suhorju so imeli najprej kratko slovesnost zunaj pred podružnično šolo, kasneje pa se je dogajanje preselilo v večnamenski prostor.

 

Na začetku so se poklonili žrtvam fašističnega nasilja z minuto molka, v nadaljevanju pa so besedo dobili predsednik krajevne skupnosti,  g. Škof, metliška županja in poslanka v državnem zboru Renata Brunskole, predstavnik zveze borcev, g. Osolnik, in mnogi drugi. Z različnimi pevskimi, plesnimi in igranimi nastopi so slovesnost popestrili učenci Podružnične šole Suhor ter moški pevski zbor.  Ob prazniku krajevne skupnosti so podelili tudi priznanje Gasilskemu društvu Suhor, ki s svojimi aktivnostmi presega svoje osnovno poslanstvo in tako pripomore k boljšemu življenju vseh krajanov suhorske krajevne skupnosti. Slovesnosti so se udeležili tudi gostje iz pobratenega kraja Dobrna na Štajerskem. 

 

Po prireditvi so Suhorčani pripravili pogostitev za obiskovalce v gasilskem domu, kjer so postregli z belokranjsko pogačo in vinom.

 

Besedilo in fotografija: Danilo Badovinac

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.