Četrtek, 13. Junij 2024, 12:56

Odložilni veto ni bil sprejet

Torek, 15. Marec 2011, 09:46

Veto

Na včerajšnji seji je državni svet odločal o vetu na zakon o skladnem regionalnem razvoju. Če bi ga sprejel, bi moral državni zbor o zakonu ponovno odločati, s tem pa bi se odmaknil začetek izvajanja ukrepov pomoči Pokolpju. Svetniki veta niso sprejeli, proti sprejetju je seveda glasoval tudi naš svetnik Jože Mihelčič, ki je pred sejo na kolege naslovil dodatno gradivo in v njem podrobno utemeljil svoje nasprotovanje.

 

»Iz sprejetega programa pomoči je videti, da na območju Pokolpja ne sanjamo o tem, da bi bili evropska prestolnica kulture,  priredili univerzijado ali evropsko prvenstvo v košarki, niti nimamo možnosti spremljati vsakodnevnih športnih in kulturnih spektaklov v novih dvoranah in stadionih. Želimo si le osnovnih dobrin, kot so boljše prometne, energetske in telekomunikacijske  povezave s svojo državo, dela za brezposelne, varno starost za starejše in bodočnost  za mlade,« je dejal.

 

Proti vetu je glasovalo 15 svetnikov, za 14, pet pa jih je bilo vzdržanih.

 

Dodatno gradivo, ki ga je Jože Mihelčič poslal predsedniku, članici in članom DS k obravnavi predloga za odložilni veto na zakon o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, najdete v priponki.

 

Andreja Milavec 

 

Dodatno gradivo (doc, 38,5 KB)

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.