Sobota, 18. Maj 2024, 03:40

Na osrednji slovesnosti podelili letošnja priznanja

Sobota, 19. Februar 2011, 15:55

Proslava

V Črnomlju so včeraj obeležili občinski praznik v spomin na 19. februar 1944, ko je bilo v Črnomlju prvo zasedanje Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta. Zasedanje sodi med pomembnejše mejnike na poti do slovenske državnosti.

 

Na osrednji proslavi je županja Mojca Čemas Stjepanovič podelila občinska priznanja in razglasila športnika in športnico leta. Naziv športnice leta je pripadel kegljačici Nini Modrinjak, ki je med drugim tudi članica prve slovenske kegljaške ekipe z medaljo z evropskih pokalnih tekmovanj. Naziv športnika leta gre Srečku Janjošu, ki je lani uspešno nastopil na ultramaratonski kolesarski dirki okoli Slovenije DOS-RAS, eni izmed najtežjih športnih preizkušenj v svetu. Srečko Janjoš je bil s svojo belokranjsko ekipo izjemno uspešen, saj se je spopadel z močnejšo konkurenco in končal na 24. mestu.

 

Najvišje občinsko priznanje - plaketo Občine Črnomelj, so letos podelili športniku in športnemu delavcu Borisu Fabjanu, ki je v dolgoletni športni karieri nanizal številne uspehe, bil izjemni pedagog in športni funkcionar, ves svoj prosti čas pa je namenil vzgoji mladine. Največje uspehe je dosegel v košarki, predvsem kot trener, ki je več kot uspešno vodil številne košarkarske ekipe.

 

V kulturnem programu je nastopil mešani pevski zbor Viva iz Brežic in mlada recitatorka Manja Matič.

 

Tekst in fotografije: Tomaž Urh

 

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.