Torek, 30. November 2021, 15:21

Mlajše selekcije NK Bela krajina v jesenskem delu tekmovalne sezone 2010/2011

Ponedeljek, 13. December 2010, 18:52

NK Bela krajina cicibani

LIGAŠKA TEKMOVANJA V OKVIRU MEDOBČINSKE NOGOMETNE ZVEZE


Igralci najmlajših selekcij NK Bela krajina so v ligaških tekmovanjih pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ljubljana (MNZ LJ) v jesenskem delu sezone 2010/2011 nastopali s štirimi ekipami v različnih starostnih kategorijah pod vodstvom ravno toliko šolanih trenerjev.

 

Tako sta moštvi cicibanov U-8 in U-9 pod vodstvom Jožeta Čurka in Igorja Mihokovića tekmovali na štirih območno formiranih turnirjih. Moštvo cicibanov U-8 ob koncu jesenskega dela tekmovanja v svoji skupini štirih tekmecev zaseda trenutno 2. mesto, cicibani U-9 pa si v svoji skupini ravno tako delijo 2. mesto. Moštvo cicibanov U-10, ki ga vodi Matej Müller, je nastopalo v svojem ligaškem tekmovanju in po devetih krogih zaseda 5. mesto. Mlajši dečki U-12 so s svojima dvema ekipama pod vodstvom Marjana Balkovca nastopali v 2. ligi MNZ Ljubljana in ob koncu jeseni med dvanajstimi moštvi pristali na delitvi 5. mesta, a glede na točke še vedno z možnostjo preboja v višji rang tekmovanja v naslednji tekmovalni sezoni.     

 

LIGAŠKA TEKMOVANJA V OKVIRU NOGOMETNE ZVEZE SLOVENIJE


Po triletnem prizadevanju se je starejšim kategorijam mlajših selekcij NK Bela krajina v sezoni 2010/2011 uspelo prebiti tudi na najvišjo nogometno raven tekmovanj v državi.

 

Starejši dečki U-14 so tudi sicer v sezoni 2009/2010 nastopali v 1. državni ligi Zahod in brez večjih težav uspeli zadržati status prvoligaša. Tudi v drugi zaporedni prvoligaški sezoni jim pod taktirko trenerja Aleksandra Gajića in njegovega pomočnika Maria Matka, kaže dobro, saj so po jesenskem delu prvenstva med šestnajstimi najboljšimi moštvi na zahodu države na solidnem 11. mestu, z zalogo točk, ki daje upanje, da bomo tudi v sledeči sezoni 2011/2012 v Beli krajini ponovno gledali tekme na najvišjem možnem državnem nivoju. Prav gotovo med boljše rezultate lahko prištevamo zmago starejših dečkov nad Olimpijo v Ljubljani, ter remije z Interblockom in Triglavom iz Kranja, ki veljajo za ene najboljših slovenskih mladinskih nogometnih šol.

 

Minula sezona 2009/2010 je po osvojitvi 1. mesta v 1. ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana (kadeti so postali prvaki, mladinci so bili v svoji kategoriji drugi, skupaj pa so bili po točkah boljši od vseh tekmecev) in dodatnih potrebnih zmagah v kvalifikacijskih tekmah s prvakom MNZ Gorenjska Bled-Bohinjem, v tekoči sezoni 2010/2011 kadetom U-16 in mladincem U-18 NK Bela krajina  prinesla  pravico  nastopanja  v 2. državni ligi Zahod za kadete in mladince. Trenutno gre pod vodstvom trenerja Vojka Spudića sicer bolje kadetom U-16, ki so po jesenskem delu tekmovanja med štirinajstimi ekipami na odličnem tretjem mestu z le tremi točkami zaostanka za vodilnim, a tudi mladinci U-18, ki jih vodi izkušeni Josip Babić, pridno nabirajo točke (trenutno so na 12. mestu) in prispevajo k solidni uvrstitvi na skupni lestvici – prav gotovo skupno 8. mesto lahko štejemo za uspeh in zagotovilo, da se bo tudi naslednji v sezoni v kadetski in mladinski konkurenci igrala druga liga. Povejmo še, da sta kadeta Jure Balkovec in Matic Sašek drugi in tretji najboljši strelec 2. kadetske lige Zahod, med sedmimi najboljšimi pa najdemo tudi Žigo Kočevarja.

 

UGOTOVITVE, NAČRTI  IN CILJI ZA POMLADANSKI DEL SEZONE 2010/2011


Načrtno prizadevno delo z mladimi je v NK Bela krajina torej obrodilo prve sadove. Dokaz k temu je tudi to, da nekateri nadarjeni domači igralci iz vrst mlajših selekcij (kadeti in mladinci) po oceni stroke že trkajo na vrata članskega moštva. Verjamemo tudi, da to dejstvo ne bo šlo neopaženo mimo tistih, ki odločajo o nogometnih zadevah na najvišjih nivojih.

 

Povsem upravičeno si želimo in pričakujemo, da nam bo v NK Bela krajina v nadaljevanju prvenstva z mlajšimi selekcijami spomladi 2010 uspelo obdržati doseženo raven, kar pa ob dejstvu, da predvsem infrastrukturno še ne dosegamo primerljive ravni s klubi, s katerimi tekmujemo, ne bo lahko. Kljub vsemu pa tudi nad dejstvom, da s pogoji nismo na najvišjem nivoju ne gre obupati, kajti dokazali smo, da se tudi v naših razmerah z malo dobre volje, pripadnosti klubu, potrebnim športnim in osebnim odrekanjem mladih športnikov in športnih navdušencev ter iskrenim razumevanjem smisla sodelovalnosti širše v okolici, da doseči veliko.

 

V prehodnem zimskem obdobju (november 2010 – marec 2011) se bodo vse mlajše selekcije NK Bela krajina (od U-8 do U-18 – približno 160 otrok) po prijaznem dogovoru z upravitelji (OŠ in SŠ Loka ter OŠ Mirana Jarca) z vadbo z zunanjih površin preselile v športne dvorane.

 

Tekom zimske aktivne pavze bodo mlajše selekcije kluba nastopale v Zimski ligi MNZ Ljubljana, za najmlajše bomo organizatorji tekmovanja RAD IGRAM NOGOMET pod pokroviteljstvom NZS, karseda več selekcij pa bomo skušali prijavljati na malonogometne turnirje. Starejšim kategorijam si v spomladanskem pripravljalnem obdobju želimo omogočiti tudi krajše priprave (februar 2011), a je to v veliki meri odvisno od zagotovitve potrebnih sredstev. S tem namenom je bil pred kratkim odprt tudi poseben račun za mlajše selekcije, na katerem se bodo namensko zbirala sredstva za posebne »akcije«.

 

Vojko Spudić, vodja športnega programa mlajših selekcij pri NK Bela krajina

 

NK Bela krajina kadeti

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.