Torek, 30. November 2021, 16:43

Kje so, kaj delajo: Damjan Papič

Ponedeljek, 9. November 2009, 11:48

maja damjan

Damjan Papič iz Rosalnic pri Metliki je pred kratkim diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede, smer Organizacija in management delovnih procesov. Sicer pa dela kot logist v mednarodnem transportnem podjetju v Ljubljani.

 

Kaj obsega tvoje delo logista v mednarodnem transportnem podjetju?

Moje delo v večini obsega organizacijo mednarodnega transporta, trženje transportnih storitev, sestavljanje ponudb, optimiranje transportnih poti, kontaktiranje s strankami in reševanje tekoče problematike ter upravljanje z bazami podatkov.

 

Kako se pozna recesija v vašem podjetju?

Recesija v našem podjetju se pozna kot zmanjšan obseg povpraševanja, cene transportnih storitev se nižajo zaradi hude konkurence, pojavlja se tudi plačilna nedisciplina.

 

V kakšni smeri so se povečale tvoje zaposlitvene ambicije po končani diplomi?

Zaradi gospodarske stagnacije moje zaposlitvene ambicije mirujejo. V prihodnosti pa se vidim predvsem na področju trženja in organizacije.

 

Letos si vpisal tudi magistrski študij na področju organizacije in managementa proizvodnih in delovnih procesov. Te mogoče zanima tudi delo v tujini?

Ja, delo v tujini me vsekakor zanima, predvsem v zahodnih državah Evropske unije zaradi izkušenj in znanja, katera bi pridobil, ker je njihovo gospodarstvo in metode dela bolj razvito in napredno od našega, pa tudi obseg trga in možnosti so večje.

 

Razmišljaš o tem, da bi svoje znanje prenesel v Belo krajino? Kako?

Zaenkrat ne razmišljam o zaposlitvi v Beli krajini, ne vidim perspektive v tem. Gospodarstvo v Beli krajini se razvija počasi in je omejeno, predvsem zaradi dostopnosti in cestne povezave. Največji problem v Beli krajini pa so nizke plače in s tem tudi slaba kupna moč. Globalen problem v Slovenji je, da se je gospodarstvo razvijalo samo v osrednji Sloveniji, v regionalne regije se ni veliko vlagalo. Kriva je politika.

 

Kako preživljaš prosti čas?

Prosti čas posvečam fitnesu in teku, poleti predvsem motociklizmu, pozimi pa smučanju. Najraje grem pa na kakšno pravo belokranjsko fešto v kakšni domači zidanici.

 

MAJA PAPIČ

 

BELOKRANJEC, oktober 2009, XII/10

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.