Petek, 29. Marec 2024, 08:08

Glej, svet je pisan

Sreda, 11. November 2009, 09:51

Urh

Včeraj, 10. novembra, je v črnomaljskem gradu Tomaž Urh na ogled postavil fotografsko razstavo Glej, svet je pisan. Uživate lahko v 32 fotografijah z najrazličnejšo tematiko: od makro fotografij, portretov, živali pa vse do pokrajinskih fotografij. Med njimi so številni posnetki Bele krajine in še zlasti Kolpe, ki avtorju predstavlja neusahljiv fotografski navdih.

 

 Tako kot je raznolik svet okoli nas, je pisan tudi avtorjev opus. O njegovem ustvarjanju je spregovoril Peter Ambrožič, predsednik Fotokluba Črnomelj, katerega dolgoletni in prizadevni član je tudi Tomaž Urh. »Osredotoča se na detajle, prodre v oči potretiranca, pa vendar je večina fotografij naravoslovnih, med njimi tudi očitno angažirane, predvsem naravovarstvene, saj fotografira živali, ki so za fotografijo težavne ali celo redke, kot je primer prekrasnega vodomca,« je dejal. »Pisana zbirka našega sveta. Proučimo jo!«

 

Tomaž Urh se fotografiji posveča zadnjih deset let. Razstavljal je na črnomaljskem Danfossu, v Metliki in na več skupinskih razstavah. Njegove fotografije se redno uvrščajo na domače in mednarodne razstave, zanje je prejel mnoge nagrade. Še posebej ljubi so mu portreti. Objavlja v Mladini, Dolenjskem listu, Dnevniku, Delu, sodeluje z novomeškim Zavodom za varstvo naravne dediščine. V veselje in čast mi je, da je bil Belokranjec prvi časopis, kjer je objavljal. Njegove fotografije velikokrat krasijo naslovnico in opremljajo mnoge članke.

 

Andreja Milavec   

 

Z odprtja razstave

 

Z odprtja razstave

 

Z odprtja razstave

 

Foto: Vinko Kukman

Dodajte komentar




Komentarji

Marko, 11.11.2009, 15:08
Ogledal sem si razstavo, in ugotovil da so fotografije enkratne in poosebljajo naravo v objektivo živega očesa, ki reflektirajo naravo takšnko kakršna v resnici je, prepuščena sama sebi ali skrbnim rokam obbdelovalcev in obiskovalcev naravnih znamenitosti.

Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.