Petek, 18. Januar 2019, 22:02

Belokranjske jedi: Fulanka ali belokranjski nadev

Sreda, 30. Junij 2010, 20:16

Hrana

Fulanka ali belokranjski nadev

Sestavine: ¾ kg belega kruha, 40 dag kuhane prekajene svinine, 5 dag suhe slanine, 8 – 12 jajc, zajemalka svinjske juhe, ½ m govejega črevesa, sol; 10 – 15 dag masti za pečenje

 

Kuhano svinino, slanino in kruh razrežemo na kocke. Kruh navlažimo s stepenimi jajci in po želji dolijemo še zajemalko juhe, v kateri se je kuhalo meso. Maso solimo, premešamo in z njo nadevamo očiščeno črevo. Tako pripravljeno fulanko položimo v pekač in prelijemo z že vročo maščobo. Pečemo, dokler ni rumeno zapečena. Tedaj jo vzamemo iz pečice, razrežemo in ponudimo z zelenjavno prikuho, najraje z repo, v kateri smo skuhali svinino.

 

Vir: Stare slovenske jedi za prijatelje, zbral in uredil Iztok Ilich, izdala Kmečka družba, 1997   

Dodajte komentar




Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.