Nedelja, 16. Junij 2019, 06:16

Belokranjske jedi: Belokranjsko cvrtje

Sreda, 30. Junij 2010, 18:46

Hrana

Testo: 2 dl mleka, 4 jajca, 20 dag moke, sol

Nadev: 1,5 kg sveže svinine, poper, česen, sol

½ kg masti za cvrenje

Priprava:

V mleku razžvrkljamo rumenjake, dodamo moko, solimo in gladko razmešamo. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Meso zmeljemo, solimo in popramo, odišavimo s česnom in vse skupaj dobro premešamo. Iz mase oblikujemo kepe, jih povaljamo v pripravljenem testu in ocvremo v vroči maščobi.

Vir: Stare slovenske jedi za prijatelje, zbral in uredil Iztok Ilich, izdala Kmečka družba, 1997   

 

 

Dodajte komentar




Komentarji

Iztok Ilich, 10.08.2011, 23:43
Pozdravljeni! Ste pa res prijazni, da tako marljivo objavljate besedila iz moje knjige izpred mnogih let, ne da bi me o tem obvestili oz. vprašali. Saj ni nič tragičnega, le lepo ni tako "kontrabant". Sem čisto po naključju odkril. Iztok I.
mira, 17.11.2011, 08:02
jaz sicer delam malo drugače...

Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.