Torek, 30. November 2021, 15:22

Belokranjska glasbena scena: Tina neizmerno ljubi glasbo

Nedelja, 8. November 2009, 19:40

Tina Kocjan

Pevka in glasbenica Tina Kocjan je stara 22 let in prihaja iz Tanče Gore. Večji del leta preživi v Ljubljani, kjer na Filozofski fakulteti študira slovenski jezik in književnost. V Ljubljani se ukvarja še z mnogimi drugimi rečmi, ki je veselijo. Rada se druži s prijatelji ob kavi, odkriva lepote starega dela mesta in ljubljanskih zelenic, sprehaja psa in obiskuje ure solo petja. Ob vikendih pa se redno vrača v Belo krajino. Domov prihaja zaradi sebe, svojih bližnjih ter zaradi vaj in nastopov s Tamburaškim orkestrom Dobreč in s skupino Vročih 5.
 

 

Učiteljica v mali šoli je prva opazila njen talent, zato je morala peti pesmico Ježek teka teka pred drugimi šolarčki. Sledili so krajši nastopi na šolskem odru, pred starševsko publiko.V osnovni šoli je pela pri pevskem zboru, sodelovala je tudi v šolski pevski skupini, kjer so izvajali slovenske ljudske pesmi. Občasno je nastopala tudi na prireditvah Korajža velja. Leta 2004 je osvojila prvo mesto na prireditvi Glas mladih Bele krajine, leta 2007 pa je z Gašperjem Miheličem na festivalu Etnokostel zmagala s skladbo Spomini na julijski večer. Širši javnosti se je prvič predstavila na pevskem tekmovanju Bitka talentov v okviru TV oddaje Spet doma. Osvojila je srca poslušalcev in zasedla odlično tretje mesto.

 

 

Tina pravi: "Že osmo leto igram pri Tamburaškem orkestru KUD Dobreč, ki je že peto leto zapored osvojil naziv državnega prvaka. V orkestru igram brač in občasno tudi pojem. Biti član Dobreča ni kar tako, potrebno je veliko treninga, volje, časa in odrekanja, saj moramo vedno več vlagati, da ostanemo na samem vrhu. No, tamburaši trenutno že pridno vadijo, medtem, ko sem si sama, zaradi študija, malce podaljšala dopust."

 

Mlada pevka se zadnji dve leti veliko zadržuje v adlešičkem koncu, kamor hodi na vaje glasbene skupine Vročih 5. V bendu poleg nje delujejo še Samo Vlašič, Alen Jankovič, Igor Jakljevič in Marko Sumina. Kar nekaj časa so izbirali in vadili pesmi za svoj repertoar, v katerem je največ rocka, popa in narodnozabavne glasbe, zdaj pa je prišel čas, da se predstavijo širšemu občinstvu.  Že nekaj mesecev igrajo skoraj vsak vikend in radi se pohvalijo, da so iz nastopa v nastop boljši.

 

 

Kocjanova je povedala: "Neverjetno je, koliko pozitivne energije ti dajo ljudje pod odrom. Pred kratkim smo imeli nočni nastop vse do jutranjih ur na hrvaški obali v Selcah in bilo je fenomenalno. Na koncu našega nastopa je množica vzklikala Hočemo još...!. Mislim, da smo na zelo dobri poti, saj smo glasbi popolnoma predani in kar je najpomembnejše, odlično se razumemo."

 

 

In v kolikšni meri prevladuje glasba v njenem življenju? Z glasbo živi 24 ur na dan. Zjutraj, podnevi, na vlaku, v kopalnici. So trenutki, ko se mora postaviti na trdna tla in sama sebi reči: "Tina, ti študiraš, moraš biti pridna, da boš prišla do poklica." Nekateri menijo, da je zelo dobra plesalka, sama pa je prepričana, da bi bila lahko zelo dobra igralka. Ne glede na to, v katero smer jo bo zanesla pot, ji bodo vsi njeni talenti v življenju še kako prišli prav.

 

 

RUDI VLAŠIČ

 

Tina Kocjan in Gašper Mihelič

Tina Kocjan v zadnjem času poje v skupini Vročih 5.

 

Fotografiji: Tina Kocjan in Gašper Mihelič sta na Etnokostelu 2007 v Fari slavila s pesmijo Spomini na julijski večer. Tina v zadnjem času poje v skupini Vročih 5.

 

 

BELOKRANJEC, avgust 2009, XII/8 

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.