Četrtek, 2. December 2021, 08:16

Agility - rekreacija in zabava, tekmovanje in druženje

Sreda, 29. September 2010, 23:39

Kinologi

V Športno kinološkem društvu Bela krajina se poleg tečajev šolanja psov ukvarjamo tudi  z agilityjem.


Agility je idealna aktivnost za človeka in psa, je veselje do gibanja in tesnega stika s psom. Športnik teče s psom mimo zaporedno postavljenih ovir in z različnimi slišnimi ter vidnimi ukazi usmerja - vodi psa tako, da kar najbolj natančno in hitro premaguje ovire. Agility je lahko hkrati rekreacija in zabava, pa tudi tekmovanje in druženje. Zato ni naključje, da se z agilityjem ukvarja vse več ljubiteljev, tako pri nas kot po svetu. Glavni namen udejstvovanja kinologov športnikov, ki so lani sodelovali v anketi o športnorekreativnih vidikih agilityja pri nas, je športna rekreacija. Najpogostejši motivi za ukvarjanje z agilityjem pa so uživanje, sprostitev ter ukvarjanje s psom.

 

Agility je ena redkih kinoloških športnih disciplin, v kateri lahko sodelujejo vsi psi, tako rodovniški s častmi in zaslužnimi predniki vseh pasem, kot psi ki so produkt ulične ljubezni. Sodelujejo lahko tako majhni kužki kot tudi veliki.

 

Pri starosti vodnikov ni omejitev. Najmlajši udeleženci so vodniki, ki so komaj začeli hoditi v šolo, med veterani pa so tudi taki, ki so že krepko zakorakali v sedemdeseta leta.

 

Če vas takšna rekreacija, zabava in druženje s svojim pso zanima, vas vabimo, da se nampridružite vsak torek ob 18.00 in vsako soboto ob 9.00 na poligonu ŠKD BK na Vražjem kamnu. Več informacij lahko dobite na tel. št. 041 791 899 (Ana).

 

Če pa je vaš kuža svojeglav in bi ga radi kaj naučili, pa vas vabimo, da se nam pridružite na naših tečajih šolanja psov in zveseljem vam bomo pomagali. Več informacij lahko dobite na tel. št. 040 844 409 (Andrej) ali 040 740 771 (Silva) ali na naši spletni strani www.skdbelakrajina.com

Dodajte komentar
Trenutno ni aktivne ankete

KAM V BELI KRAJINI

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.